Verslag 2008

Tussen februari en april 2008 volgden zo’n 2000 leerlingen uit Parkstad en Belgisch Limburg de speciaal voor en door de Stichting voorbereide poëzielessen.

Uiteindelijk kwamen honderdvijftig leerlingen op zondagochtend 20 april 2008 naar de Rabobank in Landgraaf waar het Jeugdfestival plaatsvond. In tweetallen werken de dichters Luk Depondt, Tim Gladdines, Hans en Monique Hagen, Sjoerd Kuyper, Joke van Leeuwen, Ted van Lieshout, Erik van Os, Bas Rompa en André Sollie met de leerlingen, die ook eigen werk voorlazen.
Van de mooiste gedichten werd een selectie gemaakt. De uitgekozen gedichten werden gebundeld in 44 gedichten. Deze fraaie poëziebundel, ontworpen door Piet Gerards Ontwerpers, werd eind mei 2008 feestelijk gepresenteerd in Landgraaf.

Enkele reacties van de kinderen

Basisschool An d’r Put:

Hallo

Ik vond het heel erg leuk op het poëziefestival, en heb er veel van geleerd. Als er weer een poëziefestival is hoop ik dat ik weer word uitgenodigd. Ook met Theo Olthuis en Erik Van Os was het heel grappig en erg leuk. Ook bij Elma Van Haren en Geert Kockere was het leuk. Bij het eten was het ook erg gezellig. En de juffrouw vond het ook heel erg leuk. Ik hoop dat ik over 2 jaar weer mag komen

Groetjes

Larissa Boulfaja

Hoi

Ik vond het heel erg leuk. Vooral toen Erik van os zei hoe mooi en prachtig hij mijn gedicht vond. En Theo van Olthuis zei dat ik de 6 manieren voor te gaan slapen moest voor doen. En de pauze was ook niet mis. En het begin was super. Maar ik vond het leuk en ook al k om ik niet in het boek dan ben ik toch blij dat ik er ben geweest.

🙂 🙂 🙂 🙂

Van Oriana Dragolin

Hoi

Ik vond het heel leuk dat ik was uitgenodigd. Ik vond het een leuke dag en ik vond het dansen bij het begin ook heel leuk. Erik van os en Theo Olthuis vond ik erg grappig. Ze deden ook reacties op de gedichten geven. Ik vond jammer dat Elma van haaren en die andere dichter niet reacties op de gedichten deden geven. Onze juffrouw Ria Smeets vond het ook super. Over twee jaar komt ze weer als het mag.

Groetje Lisan Hol

Ik vond het erg leuk bij het jeugdpoëziefestival! Erik Van Os en Theo Olthuis vond ik erg leuk! Het eten vond ik ook wel lekker. De dansgroepen aan het begin vond ik ook leuk! De juf vond het ook super leuk!!!!!!! Ik vond het ook heel leuk dat sommige dichters kritiek gaven op onze gedichten!!!!!!!!

🙂 🙂 🙂 groetjes

Isabelle Cranen