Jeugdpoëziefestival

In Voorbereiding

Voor 2015 zijn nieuwe educatieve programma’s voor het Primair Onderwijs in voorbereding. Deze jeugdactiviteit zal in het teken staan van de ‘Week van de Poëzie’ die plaatsvindt van 29 januari tot 4 februari 2015

Meewerkende scholen zijn met 14 groepen OBS De Speurneus en OBS de Carrousel. Meewerkende dichters die worshops verzorgen zijn:
Quirin van Haelen,
Tim Gladdines
Erik van Os

Presentatie Jeugdbundel zeer geslaagde avond

Afgelopen maanden hebben circa 1000 kinderen tussen 10 en 14 jaar kennis gemaakt met poëzie. In een workshop op zondag 22 april zijn ze met dichters Ienne Biemans, Elma van Haren, Johanna Kruit, Sjoerd Kuyper, Ted van Lieshout, Erik van Os en Rian Visser aan de slag gegaan. De mooiste, ontroerendste en grappigste gedichten zijn gebundeld in een mooi vormgegeven uitgave. Kunstenaar Nasia Rubin heeft voor passende illustraties gezorgd. Op woensdag 6 juni 2012 is in de Burgerzaal van het Raadhuis van Landgraaf de eerste bundel uitgereikt aan alle talentvolle jonge dichters van Landgraaf. een aantal van heeft ook een gedicht voorgelezen. Het programma werd omlijst met enkele spetterende dans-acts van Dansschool Benito Dean uit Brunssum, finalist uit Holland got’s Talent.

Alle jonge dichters waarvan een gedicht in de bundel ’41 gedichten en 1 rap’ is opgenomen ontvingen gratis een bundel.

Voor geïnteresseerden is de bundel te koop voor € 5,-

Jeugdpoëziefestival 2012

Op zondag 22 april van 10.00u tot 12.30u vond het Jeugdpoëziefestival plaats in het Raadhuis van Landgraaf. Meer dan 800 leerlingen van basis- en voortgezet onderwijs uit de regio Parkstad hebben poëzielessen gevolgd als voorbereiding op een ontmoeting met tien bekende jeugddichters. Een selectie van 80 leerlingen mocht luisteren naar en praten met dichters Ienne Biemans, Elma van Haren, Johanna Kruit, Sjoerd Kuyper, Ted van Lieshout, Erik van Os en Rian Visser. Het jeugdprogramma werd feestelijk geopend door Dance school Benito Deane uit Brunssum.

workshop_jeugd1.JPG

Voor meer foto’s ga naar het tabblad Foto’s jeugdpoeziëfestival 2012

Uitreiking Jeugdbundel

De uitreiking van de bundel ’41 gedichten en 1 rap’ vond plaats op woensdag 6 juni 2012 in de Burgerzaal van het Raadhuis van Landgraaf.