Europa in woord en muziek

Met medewerking van:

Het Euregio Saxophone Orchestra

Zaterdag 9 november 2019

Kloosterbibliotheek Wittem

Een bijzondere muzikale ontmoeting over grenzen heen waarbij muziek, zang en tekst de identiteit van onze Europese grensregio tastbaar en concreet maken en zo de Europese gedachte als gemeenschappelijke identiteit uitdraagt. Genieten van een gevarieerd en bruisend concert waarbij  muziek wordt verbonden met de kunst van het woord.

Euregio Saxophone Orchestra 

In dit voor Europa uniek orkest spelen 40 enthousiaste saxofonisten uit de Euregio Maasrijn (België, Duitsland, Nederland en Luxemburg) Het orkest werd in 2014 opgericht naar aanleiding van de 200e geboortedag van Adolf Sax, de uitvinder van de saxofoon. Het Euregio Saxophone orchestra staat onder leiding van Annick Henquet en bestaat uit zowel professionele- als amateursaxofonisten. En juist hier vindt de Euregionale samenwerking een vruchtbare basis. Die gedachte wil het Euregionaal saxofoonorkest nadrukkelijk uitdragen. Dat wordt  nu concreet gemaakt in een reeks van zes concerten in België, Duitsland en Nederland. Daartoe ging het Euregionaal saxofoonorkest een samenwerkingsverband aan met diverse organisaties. Zie ook www.saxophone-orchestra.eu

Annick Henquet. studeerde klassiek saxofoon aan het conservatorium Maastricht waar ze deel uitmaakte van de klas van Norbert Nozy.  Zij is verder actief als docent saxofoon tijdens muziekstages en zij speelt in verschillende ensembles waaronder het Saxophonequartet A’ Meuse. Ze dirigeert naast het Eurio Saxophon Orchestra tevens de Harmonie Royale Sainte Cécile van Emael (B).  

Peter Giesen zal een toespraak houden als spreker, waarin het belang van Europa wordt verduidelijkt. Vooral over de solidariteit in een grensregio, zoals we die hier kennen. Peter Giesen is correspondent voor De Volkskrant. Hij heeft verschillende artikelen geschreven over Europese samenwerking. De krant publiceerde afgelopen mei een belangrijk artikel dat onder meer ging over de speciale internationale samenwerking in het European Saxophone Orchestra.
Wanneer: zaterdag 9 november 2019

Waar: Kloosterbibliotheek Wittem

Aanvang: 20.00 uur

Entree: € 10,- (voorverkoop)  € 12,- (dagkassa)

Reserveren: info@poeziefestivallandgraaf.nl

kaarten kunnen dan aan de avondkassa worden afgehaald en betaald.

Euregio Saxophone Orchestra 2018 (1)