De Euregio in Woord en Muziek

Zaterdag 1 juni 2019

Parkstad Limburg Theater Heerlen

Limburgzaal

Met medewerking van:

  • Het Euregio Saxophone Orchestra
  • Saxophonequartett A’ Meuse
  • Merlijn Huntjens voormalig Stadsdichter van Heerlen
  • Stg. Poëziefestival Landgraaf

Een bijzondere muzikale en poëtische ontmoeting over grenzen heen waarbij muziek, zang en poëzie de identiteit van onze Europese grensregio tastbaar en concreet maken en zo de Europese gedachte als gemeenschappelijke identiteit uitdraagt. Dat is het resultaat van de samenwerking tussen het Euregionaal Saxofoonorkest, Het Saxophonequartett A Meuse, Stadsdichter van Heerlen Merlijn Huntjens  en de Stichting Poëziefestival Landgraaf. Een gevarieerd concert waarbij muziek en zang worden verbonden door de kunst van het woord. Een platform voor een gezamenlijke toekomst.

Euregio Saxophone Orchestra

In dit voor Europa uniek orkest spelen 40 enthousiaste saxofonisten uit de Euregio Maasrijn (België, Duitsland, Nederland en Luxemburg) Het orkest werd in 2014 opgericht naar aanleiding van de 200e geboortedag van Adolf Sax, de uitvinder van de saxofoon. Het Euregio Saxophone orchestra staat onder leiding van Annick Henquet en bestaat uit zowel professionele- als amateursaxofonisten. En juist hier vindt de Euregionale samenwerking een vruchtbare basis. Die gedachte wil het Euregionaal saxofoonorkest nadrukkelijk uitdragen. Dat wordt  nu met een interregsubsidie concreet gemaakt in een reeks van zes concerten in België, Duitsland en Nederland. Daartoe ging het Euregionaal saxofoonorkest een samenwerkingsverband aan met de Bürgerstiftung Lebensraum Aachen, Lionsclub Würselen en de Stichting Poëziefestival Landgraaf.  www.saxophone-orchestra.eu

Annick Henquet. studeerde klassiek saxofoon aan het conservatorium Maastricht waar ze deel uitmaakte van de klas van Norbert Nozy.  Zij is verder actief als docent saxofoon tijdens muziekstages en zij speelt in verschillende ensembles waaronder het Saxophonequartet A’ Meuse. Ze dirigeert naast het Eurio Saxophon Orchestra tevens de Harmonie Royale Sainte Cécile van Emael (B).

Saxophonequartett A’ Meuse

Als speciale gast zal het het  Saxophonequartett A’ Meuse mede invulling geven aan dit bijzondere concert. Het kwartet onder leiding van Annick Henquet bestaat uit vier  jonge professionele saxofonisten allen afgestudeerd aan het conservatorium Maastricht. Het A’Meuse Saxophone Quartett ontstond in 2009 aan het Conservatorium Maastricht. Annick

Henquet op sopraan, Adèle Querinjean op tenor, Thibault Collienne op bariton en Jori Klomp op alt, laten u het brede repertoire van de saxofoon ontdekken.  Dit repertoire strekt zich van bewerkingen dit de barokperiode tot hedendaagse muziek. Jori Klomp is sinds afgelopen augustus ook koordirigent aan het Stadttheater Aachen.  Zie ook: www.ameusequartet.com/nl/members

Stichting Poëziefestival Landgraaf

De stichting Poëziefestival Landgraaf verzorgt jaarlijks een aantal hoogstaande poëzieactiviteiten in de regio Zuid-Limburg. Bekende en grote dichters uit het Nederlandstalig taalgebied waren in de afgelopen jaren in Landgraaf en de regio Parkstad te gast en lazen daar tijdens de ‘Dag van de Poëzie’ uit hun poëzie. Een van hen, Merlijn Huntjens, is sinds enkele jaren verbonden aan de stichting. Momenteel maakt hij in de Euregio furore als Poetry-Slammer. Tot begin dit jaar was hij Stadsdichter van Heerlen. Hij stond al tot drie keer toe in de finale van het Nederlands Kampioenschap Poetry Slam Tijdens het Euregionaal concert in Heerlen zal hij in de vorm van Poetry Slam verbindende teksten verzorgen en voordragen.

 

https://www.saxophone-orchestra.eu/

 

Wanneer            : zaterdag 1 juni 2019

Waar                   : Limburgzaal Parkstad Limburg Theater Heerlen

Presentatie        : Pé Diederen

Aanvang              : 20.00 uur

Entree                  : € 12,- voorverkoop uitsluitend via www.plt.nl  // € 15,- dagkassa