“Met zingen is de liefde begonnen”

De week van de poëzie 2015
De gedichtenweek heeft in 2015 als thema ‘Met zingen is de liefde begonnen’ De stichting Poëziefestival Landgraaf en de Vrije Akademie spelen daarop in met een Jeugdprogramma dat op twee Landgraafse Basisscholen wordt uitgevoerd. OBS de Speurneus en OBS De Carrousel werken met niet minder dan 14 groepen en bijna 400 leerlingen gedurende 5 projectdagen mee aan een lesprogramma met de dichters Quirin van Haelen, Tim Gladdines en Erik van Os. De lesbreiven zijn ontwikeld door Ghislaine Lebens docent kunsteducatie aan de Vrije Akademie. Zij zorgt er o.a. voor dat de poëzie van de leerlingen beeldend verwerkt wordt. Het eindresultaat zal aan ouders en andere belangstellenden worden getoond tijdens een speciale expositie in de school.